Web Analytics

Primar din Argeș, demis din funcție. Prefectul a semnat ordinul de încetare a mandatului

de | 14.01.2019 18:06 | Actualitate

Prefectul Emilian Dragnea a semnat ordinul de încetare a mandatului înainte de termen pentru fostul edil de la Moșoaia, Florea Ene, care se afla la al patrulea mandat. Acesta a fost demis din funcție luni, 14 ianuarie.

„Este posibil ca acest ordin să fie contestat pentru că este o obișnuință”, ne-a comunicat prefectul Emilian Dragnea.

Anterior, în luna decembrie, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Pitești la 3 ani închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu și conflict de interese. De asemenea, lui Florea Ene i-a fost interzis și dreptul de a mai deţine funcţia de primar timp de 5 ani. Asta înseamnă că fostul edil nu va putea candida la alegerile viitoare pentru această funcţie. 

Primarul a fost acuzat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) de abuz în serviciu pentru că, în 2013, în calitate primar, şi-a angajat ginerele pe postul de consilier personal în afara prevederilor organigramei. Primarul de la Moșoaia a fost obligat și la plata de despăgubiri civile către AJPIS Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Oare cand va semna domnul Prefect demiterea primarului Pitestiului, domnul Ionica care a avut acelasi confict de interese dovedid de ANI in instanta judecatoreasca ? Curaj domnule Prefect !

  2. muie dragnea