Primărița Ștefăneștiului zice că semnăturile de pe petiția anti-gunoaie au fost date, de fapt, pentru rezolvarea transportului în comun

de | 23.04.2018 09:02 | Actualitate

replica stefanestiCATRE JURNAL DE ARGES
IN ATENTIA DOMNULUI REDACTOR SEF GABRIEL GRIGORE

Avand in vedere articolul ” Memoriul anti-deseuri de la Stefanesti, semnat de 1000 de persoane, a ajuns la ministra Mediului,, publicat in saptamanalul Jurnal de Arges nr. 1240(18-24 aprilie 2018) in pagina 10, va rugam sa publicati urmatoarele precizari pentru a nu crea confuzie in randul cetatenilor orasului si in randul opiniei publice.

Primarul orasului Stefanesti nu poate ignora avizele care au fost date in toti acesti ani de catre Agentia de Protectia Mediului Arges. U.A.T. Stefanesti nu poate interveni in mediul privat, ci doar pe spatiul public. Controalele trebuie efectuate conform legii de catre institutiile abilitate, iar Primaria Stefanesti a sesizat aceste institutii ale statului care trebuie sa prezinte rapoartele constatarilor.

Cele 1.000 de persoane din orasul Stefanesti care apar cu nume si semnaturi pe tabelele care au fost depuse la institutiile statului si despre care afirmati ca sesizeaza probleme de mediu in orasul Stefanesti, au semnat in realitate pentru rezolvarea problemei transportului in comun. Strangerea de semnaturi care s-a facut la initiativa cetatenilor a demarat in luna februarie, imediat ce au aparut problemele legate de transportul in regim maxi-taxi. Cum au ajuns semnaturile unor persoane care doreau rezolvarea unei probleme, sa fie folosite in problema deseurilor, este strict responsabilitatea celor care s-au folosit de ele.

In privinta situatiei depozitarii deseurilor pe raza orasului Stefanesti, va comunicam urmatoarele: Din numarul total de 22 de agenti economici care au fost autorizati de Agentia pentru Protectia Mediului Arges sa desfasoare activitati de colectare si reciclare deseuri periculoase si nepericuloase pe raza orasului Stefanesti, doar o parte dintre ei au solicitat si au primit acord de functionare din partea Consiliului Local Stefanesti.

Ceilalti agenti economici functioneaza fara acordul Consiliului Local deoarece Agentia pentru Protectia Mediului Arges nu a solicitat tuturor agentilor economici respectivul document. Mentionez faptul ca ultimul acord de mediu a fost dat de Consiliul Local Stefanesti in luna februarie 2018 unei firme care are ca obiect de activitate colectarea de deseuri nepericuloase( hartie si pet-uri din plastic), dar care nu si-a inceput activitatea. Toate celelalte firme carora Agentia pentru Protectia Mediului Arges le-a conditionat eliberarea autorizatiilor de functionare de obtinerea avizelor de la Consiliul Local Stefanesti, au primit respectivele documente de la consiliile locale precedente, in mandatele in care nu am fost eu primar.

Urmare a dispozitiei primarului, la nivelul orasului Stefanesti s-a constituit in luna februarie a.c. o comisie de control , urmand ca aceasta sa verifice trimestrial toate firmele care desfasoara activitati de colectare si reciclare deseuri periculoase si nepericuloase pe raza orasului Stefanesti.
Cele 22 de firme au fost controlate de Garda Nationala de Mediu-Comisariatul Regional Arges, comisarii de mediu impunand anumite conditii si stabilind termene de conformare. In cazul in care in termenele de conformare firmele respective nu vor remedia aspectele impuse, Garda Nationala de Mediu-Comisariatul Regional Arges poate decide chiar suspendarea activitatii lor.

Comisia de Control a Primariei Stefanesti isi desfasoara activitatea permanent si efectueaza controale conform dispozitiei, deoarece cei 22 de agenti economici sunt in prezent monitorizati in vederea conformarii de Garda Nationala de Mediu-Comisariatul Regional Arges si de Agentia pentru Protectia Mediului Arges.

Cu deosebit respect,
Primar,
Ioana Jenica Dumitru

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Ultimele articole

Covid Argeș. Incidența pe ultimele 14 zile este de 1.57 (ieri, 1.66)
Covid Argeș. Incidența pe ultimele 14 zile este de 1.57 (ieri, 1.66)

Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel: -incidența pe ultimele 14 zile: 1.57 (ieri 1.66); -persoane internate la ATI: 21 (ieri 23);-persoane internate...

Piteștenii de peste Prut au venit în Argeș de 1 Decembrie
Piteștenii de peste Prut au venit în Argeș de 1 Decembrie

De 1 Decembrie, la Pitești au fost mai multe manifestări culturale și artistice. La invitația municipalității piteștene, au participat și oaspeți de peste Prut, din Republica Moldova, originari din sătucul Pitești, comuna Beștemac, raionul Leova. Această comunitate se...