Web Analytics

Primărița de la Ștefănești: „Organele de anchetă au solicitat informații care vizează perioada anterioară anului 2016”

de | 5.03.2020 11:48 | Actualitate

Potrivit unor informații vehiculate în mediul online, în cursul zilei de ieri, 4 martie, ar fi avut loc o descindere a DNA la Primăria Ștefănești, acolo unde procurorii anticorupție ar fi cerut documente cu privire la un dosar de corupție. Conform unor voci este vorba despre angajările de rude( ale fostului viceprimar Mihalcea), în instituție, și contractele  încheiate pe vremea fostei administrații. Mai mult, se aude că au avut loc și audieri ai unor funcționari. Primarul orașului, Ioana Jenica Dumitru spune că lucrurile nu stau tocmai așa. Conform acesteia este vorba despre un denunț făcut în trecut.
„În urma informațiilor apărute în spațiul public, Biroul de Presă al Primăriei Ștefănești face următoarele precizări:
Instituția noastră nu a făcut și nu face obiectul unor cercetări ale Direcției Naționale Anticorupție, referitoare la unele angajări de personal care contravin legii, în mandantul 2016-2020.
Facem precizarea că este vorba despre o plângere din anul 2016, înaintată către Agenția Națională pentru Integritate, care vizează perioada anterioară anului 2016, și se referă la angajarea mai multor persoane cu grad apropiat de rudenie față de unul dintre foștii șefi ai administrației publice, acela care a deținut funcția de viceprimar al Orașului Ștefănești. Organele de anchetă au mai solicitat informații referitoare la un dosar de licitație a unei clădiri ridicate ilegal, pe spațiul public, pentru care exista hotărâre definitivă și irevocabilă de dărâmare încă din 2001, însă construcția a fost menținută în stare de funcționare și chiar concesionată de către șefii administrației locale din perioada anterioară 2016. Mai mult, aceasta a fost scoasă la licitație, iar asupra celor trei licitatori planează suspiciunea că se aflau în relație de rudenie cu aceeași persoană care a deținut funcția de viceprimar al Orașului Ștefănești până în anul 2019.
Organelor de anchetă le-au fost puse la dispoziție toate informațiile solicitate.
Vă mulțumim!”, se arată într-un comunicat de presă oficial, al Primăriei Ștefănești.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii