Web Analytics

Primăriile, obligate să aloce cel puțin 30% din bugetul pentru activități sportive către copii și juniori

de | 5.10.2022 08:29 | Actualitate, Home, Politica si Administratie, Sport

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat ieri un proiect de lege care prevede că „primăriile trebuie să aloce cel puțin 30% din bugetul pentru activități sportive pentru copii și juniori”. Proiectul inițiat de USR a trecut de Camera Deputaților și merge spre promulgare la Președintele Klaus Iohannis.
Autoritățile locale vor putea să finanțeze orice tip de structură sportivă, de drept public sau privat, dacă respectă câteva condiții. Entitatea trebuie să se afle pe raza unităţii teritorial-administrative respective, iar de acum, 30% din bani să fie direcționați către activitățile juvenile.

Citește și: ”Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului” începe vineri la Mioveni


„În România, jumătate din banii publici alocaţi sportului vine de la bugetele locale. Lucru perfect normal. Problema este cum se alocă şi cum se cheltuie aceşti bani, pentru că, în medie, mai puţin de 4% din banii publici alocaţi sportului merg către susţinerea activităţii copiilor şi juniorilor. Diferenţa, 96%, merge către echipele de seniori. Proiectul adoptat astăzi de Parlament vizează creşterea cuantumului alocat pentru susţinerea activităţii sportive a copiilor şi juniorilor la 30% din totalul bugetului alocat sportului de administraţiile publice. Asta înseamnă că la fiecare 100 de lei bugetaţi pentru a susţine activitatea sportivă a seniorilor trebuie alocaţi 30 de lei şi pentru segmentul de vârstă 5-18 ani”, au explicat inițiatorii proiectului.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *