Web Analytics

Primarii condamnaţi în „Dosarul Şcolilor”, despre sentinţa primită

de | 20.11.2013 22:45 | Actualitate, Politica si Administratie

# Achitaţi la Tribunal, răstigniţi la Curtea de Apel. După cum se știe, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat săptămâna trecută, la trei ani și patru luni de închisoare cu executare, pe președintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu în dosarul privind contractarea de fonduri Phare de aproximativ 900.000 de euro pentru patru unităţi şcolare, decizia nefiind definitivă. În același dosar, fostul primar Gheorghe Nicuț de la Curtea de Argeș, primarul Călin Andrei de la Câmpulung și primarul Ion Ștefan de la Budeasa au primit fiecare 3 ani și 4 luni cu suspendare, iar primarul Ion Popa de la Stâlpeni a primit 2 ani cu suspendare. Am stat de vorbă pe această temă cu cei trei primari în funcție implicați în dosar.

„Eu am conştiinţa curată. Alții, probabil şi-au încărcat conştiinţa la momentul acesta”

Călin Andrei, primarul municipiului Câmpulung: „Sigur voi face recurs, adică mă voi folosi de toate căile ca să pun în evidenţă ceea ce am spus şi până acum, că suntem nevinovaţi. Noi n-am cerut felicitări că s-a rezolvat problema de atunci. Ştiţi foarte bine ce s-a întâmplat la Câmpulung, când ziarele titrau că arată ca după război. Dar lumea a uitat, ne judecă după opt ani şi nu ştiu pe ce argumente poate să dea cineva o astfel de decizie. Ne vom apăra, viaţa merge înainte şi probabil vom ieşi mai întăriţi din această experienţă pe care nu ştiu de ce trebuia s-o trăim. Cu ocazia asta, ni se reaminteşte episodul de atunci, din 2005, ca să nu uităm astfel de experienţe, ce poate să ne facă natura şi cum trebuie să acţionăm. Oricum, am acţionat în baza unor hotărâri de Guvern, care, dacă s-ar emite astăzi, am fi obligaţi să le punem în aplicare la fel. Au fost două hotărâri de Guvern, am subliniat faptul că Guvernul ar fi putut să greşească o dată, dar nu ştiu cum ar fi greşit și a doua oară. Am aplicat nişte proceduri standard, au fost numeroase filtre care au verificat situaţia de acolo, adică comisii, apoi comisia care a verificat cererea de finanţare, proiectul, comisia care s-a deplasat la faţa locului. Dacă e un dosar politic? Nu mă exprim din perspectiva asta. Dar, repet, eu am conştiinţa curată, probabil şi-au încărcat conştiinţa alţii la momentul acesta”.

„Îmi pare rău că m-am născut în România şi că trăiesc în România”

Ion Ştefan, primarul comunei Budeasa: „Nu comentez decizia Curţii de Apel şi nici faptul că sentinţa este diferită faţă de cea dată de Tribunalul Bucureşti, las pe fiecare să tragă concluzii. Deja am făcut recurs şi aştept să iasă motivaţia. Sper ca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să studieze cum trebuie dosarul cei care vor judeca. Sunt nevinovat, singura semnătură care a trecut prin Primăria Budeasa este contractul de asociere cu Consiliul Judeţean Argeş, contract care s-a făcut după apariţia primei hotărâri de Guvern. Sunt două hotărâri de Guvern, una în 2005 şi una în 2006, ori ce a stat la baza celor două hotărâri de Guvern numai reprezentanţii Guvernului pot să ştie. Nu comentez dacă este vorba despre un dosar politic, nu cred, mai ales că eu eram în opoziţie atunci când s-au dat hotărârile de Guvern. Sunt dezamăgit, îmi pare rău că m-am născut în România şi că trăiesc în România”.

„Decizia Curţii de Apel Bucureşti este una nerealistă”

Ion Popa, primarul comunei Stâlpeni: „Decizia Curţii de Apel este una neconcludentă şi nerealistă, dar eu cred în justiţie şi cred că soluţia finală va fi aceeaşi ca soluţia de fond, adică de achitare. De ce diferă decizia Tribunalului Bucureşti de cea a Curţii de Apel Bucureşti? Nu pot să comentez deciziile instanţelor. Oricum, mai e un pas de făcut şi deja am depus contestaţia, nici nu se putea altfel”. 
Material realizat de Ionuţ BURCEA
 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii