Web Analytics

Primăria Piteşti vrea să ia fonduri europene de 50 de milioane de euro pentru schimbarea reţelelor de apă şi canalizare din municipiu

de | 8.12.2016 18:34 | Actualitate

# Cornel Ionică: „Un an de zile voi face promovarea proiectului de reabilitare a reţelelor la Piteşti. Este un proiect greu şi pe mine asta mă sperie”

Primarul Constantin Ionică are în vedere un proiect uriaş pentru Piteşti, proiect în urma căruia vor fi reabilitate peste 80% din traseele de apă şi canalizare din oraş. Edilul doreşte ca în 2018 să obţină pe fonduri europene reabilitarea reţelor la Piteşti, iar în prezent deja s-a dat startul pentru realizarea proiectului.
„Există un program de finanţare a reabilitărilor reţelor la Piteşti pe fonduri europene care va începe în 2018 credem noi şi va costa 2.000 de miliarde, adică în jur de 50 de milioane de euro, un proiect uriaş care va zgudui Piteştiul din toate ungherele. Voi face publice toate reţelele, dar greu vom face faţă la aceste reabilitări pentru că va afecta peste 80% din traseele de apă şi canalizare din oraş care sunt din oţel şi din fontă şi care au 50 de ani vechime. Este un lucru extraordinar, dar nu ştim cum vom duce la capăt pentru că va deranja tot oraşul absolut. În acest sens va fi cumplit. Se lucrează la proiectare. Rezultatele vor fi colosale pentru că vor fi reţele noi cap-coadă. Dacă nu iei banii ăştia europeni nu îi vei mai lua niciodată, vei avea doar spărturi, rupturi şi costuri uriaşe pentru utilităţi”, a precizat pentru Jurnalul de Argeş Cornel Ionică.
Alex Vlaicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii