Web Analytics

Primăria Piteşti, informare despre actualizarea PUG-ului

de | 18.03.2021 13:19 | Actualitate, Politica si Administratie

Primăria Pitești a transmis precizări despre mult așteptatul Plan Urbanistic General (PUG), care este documentul esențial pentru strategia de dezvoltare a Piteștiului pentru următorii 10 ani, cel puțin.
„Primăria Municipiului Pitești realizează actualizarea PUG-ului, în consultare cu Ordinul Arhitecților, Filiala Argeș, Uniunea Arhitecților din România, Filiala Argeș-Vâlcea, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș și, desigur, cu societatea civilă.
În acest sens, publicăm, în secțiunea Anunțuri de pe site-ul Primăriei Municipiului Pitești, Regulamentul Local de Urbanism (varianta 16.03.2021), cu regulile de construire pe raza municipiului, și planșa de reglementări urbanistice (varianta 16.03.2021), care evidențiază funcțiunile zonelor, ale clădirilor, ale spațiilor verzi și regulile de construire în raport cu amplasarea și poziționarea terenurilor în UAT Pitești.
Opiniile și sugestiile le așteptăm, prin e-mail, la adresa primaria@primariapitesti.ro, la subiectul mesajului fiind recomandată mențiunea «Opinii și sugestii PUG»”, a transmis Primăria Pitești.
M.S.

Citește și Primarul Cristian Gentea: „Elaboratorii PUG-ului, din motive pe care nu le înţeleg, solicită o amânare cu 10 luni de zile”

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Pitestiul are nevoie de PUG , aceasta lucrare nu mai este de actualiatate de 23 de ani. Este nevoie de extinderea intravilanului, nu te poti dezvolta intr- un spatiu captiv, constructiile sunt inghesuite, haotic construite ( bloc langa case, blocuri in ferestre , spatii verzi distruse) . A venit vremea sa facem ceva pentru viitorul acestui oras. Trebuie sa includem in intravilanul Pitestiului noi terenuri pe care se poate construi modern si organizat. E nevoi de o dezvoltare urbanistica vizionara . Reactualizare Planului de Urbanism General este o lucrare in intersul cetatenilor de aceea eu cred ca acest document trebuie sa privesca spre viitor. Nu ne mai putem dezvolta intr- o zona extrem de limitata. E nevoie de dezvolatrae infrastructurii., de creerea unor parcuri industriale in zonele dezafectate, CET sud …