Web Analytics

„Primăria Piteşti încă nu şi-a onorat premierea campionului mondial Eduard Şerban”

de | 2.05.2018 18:32 | Sport

13 Ionita# Antrenorul de judo Valentin Ioniţă spune lucrurilor pe nume

# Ce ne puteți spune despre ultimele rezultate ale secției de judo a CSM-ului?
– Ultima competiție națională a fost finala campionatului național, desfășurată la Pitești. Aici avem pe Mădălina Stoica, devenită campioană națională, pe Alin Albu, de asemenea, campion național, pe Elena Bere, medaliată cu bronz la categoria 57 kg, Florentina Ivănescu, medaliată cu bronz la aceeași categorie, Diana Truică, medaliată cu bronz la categoria 52 kg, Ionuț Botofei, medaliat cu bronz la categoria 66 kg, Adrian Stoica, medaliat cu bronz la categoria 73 kg și Remus Ionicaș, medaliat cu bronz la categoria 81 kg. Pe plan internațional, la competiția la care am participat cu lotul național, eu fiind și antrenorul lotului național de cadeți și juniori, care își desfășoară activitatea la Pitești, și anume Cupa Africii, am fost cu patru sportivi. Am obținut o medalie de aur și trei de bronz. În competiția fetelor am avut și noi o reprezentantă a CSM, și anume  pe Florentina Ivănescu, care a obținut bronzul.
# Ce ne puteți spune despre campionul mondial Eduard Șerban?
– Eduard Șerban a fost trei săptămâni în pregătire în Japonia și se pregătește pentru olimpiada din 2020 din Tokyo. Va participa însă și la alte competiții, pentru că trebuie să adune puncte pentru calificarea la olimpiadă. Șerban încă este junior… Următoarea competiție pentru sportivii secției de judo cadeți este Cupa europeană de la Cluj, care se va desfășura în perioada 8-12 mai 2018.

„Șerban a primit suma integrală de la minister și a primit și 50% din aceasta de la CSM Pitești”

# Cum a fost recompensat Eduard Șerban după ce a devenit campion mondial de cadeți?
– Conform legislației el a fost recompensat de către Ministerul Tineretului și Sportului (n.n. 5.500 euro). De asemenea, legislația ne-a permis ca şi clubul la care este el legitimat, și anume CSM Pitești, să îi acorde 50% din cât a primit de la minister (n.red. 2.750 euro). Iar Primăria Pitești încă nu și-a onorat premierea. Avem promisiuni. Anul trecut s-a justificat faptul că această cheltuială nu a fost prevăzută, pentru că nu se știa că Șerban va ieși campion mondial. Anul acesta am înțeles că s-a prins în proiectele Primăriei.
# Știți despre ce sumă este vorba?
– Am înțeles că este vorba de o sumă de bani satisfăcătoare. Mai mult nu pot să vă spun. Important este că Șerban a primit suma integrală de la minister și a primit și 50% din aceasta de la CSM Pitești. Primăria trebuie să găsească o soluție, cel puțin așa mi s-a spus, pentru că anul trecut nu au avut prevăzuți bani pentru așa ceva. Ni s-a mai spus că se vor onora cu demnitate de această datorie, dar repet, până acum Șerban nu a fost premiat de către autoritățile locale. Trebuie să așteptăm…

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii