Web Analytics

Primăria Piteşti identifică greu proprietarii cu terenuri neîngrijite

de | 18.08.2022 12:20 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

După ce Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, prin Biroul Teritorial Pitești, în legătură cu depozitarea și aprinderea vegetației uscate și a deșeurilor depozitate necontrolat pe raza UAT Pitești, s-a aflat și explicația autorităților locale competente, printre care și Primăria municipiului Pitești.

Având în vedere răspunsurile primăriei și prevederile legale, Avocatul Poporului a emis recent o recomandare prin care primarului Cristian Gentea i s-a recomandat să întreprindă măsurile legale pentru eficientizarea intervențiilor asupra depozitelor de deșeuri neautorizate. Mai exact, edilul urma să analizeze oportunitatea de modificare a unei hotărâri de Consiliu Local, astfel încât să fie redus termenul acordat de autoritatea locală pentru îndepărtarea deșeurilor depozitate în mod ilegal, precum și optimizate modalitățile de intervenție în cazurile când proprietarii terenurilor afectate nu-și respectă obligațiile de întreținere, curățare și igienizare.

Citește și 1170 de sesizări către Primăria Pitești, depuse prin aplicația SmartCity

Potrivit răspunsurilor date de municipalitate, deși autoritatea locală caută să rezolve problemele legate de salubritate în termene scurte, identificarea proprietarilor terenurilor neîngrijite, precum și comunicarea somațiilor către aceștia sunt uneori dificil de realizat, pentru că la nivelul UAT Pitești nu există documentație cadastrală de înregistrare sistematică a imobilelor.
Pe de altă parte, multe persoane refuză primirea corespondenței transmise. Când identificarea proprietarului este facilă și se îndeplinește procedura de comunicare a somației, salubrizarea terenului neîngrijit și evacuarea deșeurilor rezultate se fac în termene rezonabile.

Citește și Primăria Pitești continuă instalarea insulelor destinate deșeurilor reciclabile în trei cartiere din municipiu


Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Buna ziua,

    Sunt unul dintre proprietarii care au impozitul majorat la 500% pt 2022, chiar daca nu sunt de acord cu aceasta decizie. Am platit impozitul majorat.
    Am efectuat actiuni de curatenie, de taiere plante, de ierbicidare si am solicitat prezența comisiei Primariei pt constatare.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *