Web Analytics
scris miercuri, 20.05.2015

Primăria Câmpulung, somată să plătească aproape 40.000 de lei

După ce a fost obligată să arunce banii degeaba pe despăgubiri şi cheltuieli de judecată în cazul litigiului cu Energi-Co şi Sorin Buta, Primăria Câmpulung s-a trezit din nou cu o datorie. În afară de neplata unei facturi către o firmă care a executat lucrări la Campusul şcolar de la Liceul Tehnologic Auto, au intervenit consecinţele unui proces declanşat în urmă cu aproape patru ani. „Ne-a venit o somaţie de la executorul judecătoresc, o blocare de cont cu o sumă de 45.000 de lei. Instanţa i-a dat câştig de cauză firmei Sercop pentru o lucrare făcută la Şcoala „C.D. Aricescu”, i-a informat şeful Serviciului economic pe cei din administraţia câmpulungeană. „În 90 de zile trebuie să le dăm banii, dar problema este că noi nu avem prevedere bugetară în acest scop. Nouă legea ne permite ca de la 1 iulie să putem face virări de la o şcoală la alta, dar va trebuie să vedem dacă o şcoală renunţă la această sumă. Mai există şi posibilitatea să plătească unitatea şcolară din suma alocată pe reparaţii acoperiş. Cert este faptul că, dacă nu plătim, ne vine blocare nouă, ca ordonator principal de credite, dar şi şcolii”, a fost concluzia economistului Primăriei.
Suma de plată este de 38.623,20 lei, reprezentând contravaloarea lucrărilor de reabilitare a grupurilor sanitare ale şcolii (35,018,20 lei) şi cheltuieli de judecată. Lucrarea a fost efectuată în anul 2007.
C.I.B.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...