Web Analytics

Primăria Câmpulung a ajuns la fundul sacului

de | 24.11.2023 10:30 | Actualitate, Culise, Home

Zecile de miliarde lăsate în bugetul local de fostul primar Călin Andrei s-au evaporat în ultimii opt ani, iar acum nici mărunțiș nu mai e din excedentul bugetar cu care se lăuda Primăria Câmpulung. Printre ultimii bani din excedent, o sumă de 250.000 de lei a fost alocată la finalul lunii octombrie pentru a finanța întocmirea și obținerea unor avize necesare proiectelor pe PNRR. Atunci a anunțat oficial directorul economic Violeta Iarca faptul că nu mai e nimic în excedent. Câmpulungul se împrumută 55 de milioane și pentru asta a avut noroc că a mai găsit, înainte de anunțul directorului economic, vreo 275 de mii de lei pentru plata anticipată a comisionului bancar.

Doar că banii nu vor putea fi folosiți pentru orice, având destinațiile stabilite deja. Tocmai de aceea sunt refuzate din start solicitări diverse, ca să înțelegeți cât de săraci suntem, după cum spune adminstratorul public al Câmpulungului, Ioana Marcu. La o recentă întâlnire a reprezentanților administrației locale cu experți, care se pregătesc să întocmească documentația pentru includerea Castrului Roman Jidova în patrimoniul UNESCO, a dezvăluit situația. După întâlnirea de lucru, s-a mers la masă. Cei de la Institutul Național al Patrimoniului aveau câte 23 de lei diurnă, iar diferența de plată a asigurat-o Primăria Câmpulung. „S-a plătit din ultimii bani pe care-i mai aveam, acești 190 de lei” a declarat Ioana Marcu.

Impunerea măsurilor de austeritate de către guvernanți poate masca lipsa banilor la Câmpulung. Pentru unele dintre solicitările de finanțare refuzate, merge scuza asta, că nu se mai pot face unele plăți. Pe de altă parte, se ajunge și la situații inedite. Primărița Elena Lasconi a anunțat că porțiile de fasole oferite câmpulungenilor de Ziua Națională vor fi pregătite folosind banii adunați din cheta organizată printre angajații Primăriei.
Lipsa banilor a făcut ca unele structuri subordonate administrației locale să nu mai beneficieze de fonduri de la bugetul local pentru plata salariilor. Iar o solicitare de plată a unei despăgubiri, pentru un incident petrecut pe domeniul public în luna iulie, este respinsă sistematic. Nu sunt bani!
(ELECTRO-CUTARE)

Citește și Lasconi l-a făcut primar pe viceprimar

Citește și De la Lasconi, la ciorba Jota

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *