Web Analytics

Prima şedinţă a creditorilor firmei lui Inquieto

de | 20.09.2018 14:00 | Actualitate

Pe 17 septembrie a avut loc prima şedinţă a Adunării Generale a Creditorilor SC Daniela Construcții, firma omului de afaceri Nicola Inquieto, acuzat că ar fi finanțat mafia italiană prin imperiul imobiliar dezvoltat la Pitești, extrădat în Italia, unde este cercetat de autoritățile din Napoli, printre altele, pentru evaziune fiscală și spălare de bani.
SC Daniela Construcţii are datorii restante de aproape 10 milioane de lei către creditorii persoane juridice şi fizice. Toți cei înscriși la masa credală așteaptă să vadă cum va decurge procedura insolvenței. Următorul termen din dosar a fost fixat de Tribunalul Specializat Argeș pe 13 noiembrie 2018 în vederea analizării stadiului continuării procedurii insolvenței.
Printre cei interesați direct de stadiul procedurii se află și o parte dintre cei care au achitat bani în avans pentru cele aproape 200 de imobile în valoare de aproape 13 milioane lei, scoase la vânzare de Daniela Construcţii – familii care, în fapt, au semnat promisiuni de cumpărare și care se tem acum să nu rămână și fără bani, și fără apartamente (80 de locuințe puse sub sechestu de statul italian prin autoritățile române).
Deja o parte dintre promitenții cumpărători cer în instanță hotărâri care să țină loc de acte autentice. Este și cazul unei piteștence care, pe 6 iunie 2014, a semnat un antecontract (promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare) pentru o o astfel de locuință și care a chemat în instanță atât SC Daniela Construcții SRL, cât și pe Nicola Inquieto, reprezentant legal și administrator al firmei. Următorul termen fixat de Tribunalul Argeș în dosarul în care femeia cere o hotarâre care să ţină loc de act autentic pentru respectiva promisiune a fost fixat pe 29 octombrie 2018.
Izabela Moiceanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii