Web Analytics
scris luni, 11.09.2023

Prima moldoveancă din armata americană. A plecat de acasă cu 200 de dolari 

S-a născut în Chișinău și a plecat în SUA cu doar 200 de dolari în buzunar, iar acum este avocat de imigrare, după ce a fost prima moldoveancă din armata americană, unde a slujit nu mai puțin de opt ani.  

Prima moldoveancă din armata americană. A plecat de acasă cu 200 de dolari 

Anastasia Iorga a ajuns în SUA cu 200 de dolari în buzunar și a luat cu ea visul de a deveni avocată. A simțit provocările migrației pe propria piele, iar experiența a determinat-o să devină avocată de imigrare și să-i ajute pe alții să se integreze mai ușor în societatea americană, scrie Unimedia.

Citește și: Simona Halep a ieşit din clasamentul WTA. Sorana Cîrstea, cel mai bine clasată sportivă din România

Acum își ajută clienții, o parte dintre ei chiar din Republica Moldova, să își legalizeze statutul de imigrant și să obțină ulterior cetățenia SUA.

”Știu problemele imigranților nu din auzite, de asta pot să empatizez mai mult cu dificultățile pe care le întâmpină și să-i ghidez în alegerea căilor de legalizare a șederii în SUA”, spune Anastasia Iorga.

În primii ani pe tărâm american lucra la câteva job-uri simultan și visa să urmeze o facultate de Drept, deși costurile universităților din SUA o depășeau. Așa a apărut ideea înrolării în armată, o idee care părea năstrușnică la început, dar care i-a adus mai multe oportunități de carieră.

Am trecut multe teste de cunoștiințe generale și fizice pentru a demonstra că am abilitățile necesare. La depunerea jurământului am fost anunțată că sunt prima femeie din Moldova care servește Armata americană, iar acest lucru m-a motivat și mai mult și mi-a înaripat ambițiile”, povestește Anastasia, potrivit ProTv. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *