Prima expoziție de broderie din Palestina și România, în Pitești

de | 2.11.2022 13:56 | Actualitate, Cultură, Home

În perioada 7 noiembrie – 7 decembrie 2022, la Muzeul Județean Argeș, va putea fi vizitată Expoziția de Broderie din Palestina și România, prima de acest gen, organizată de Centrul Cultural Pitești, de Muzeul Județean Argeș și Clubul Româno-Arab de Cultură și Presă, sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Statului Palestina în România, reprezentată de Excelența Sa Issam Masalha, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Statului Palestina în România.

Citește și: VIDEO. Tabără națională pentru pregătirea câinilor Salvamont, la Cota 2000

Vernisajul expoziției va avea loc luni, 7 noiembrie, de la ora 12:00, în Foaierul Amfiteatru al Muzeului Județean Argeș.

„Vă invităm la inaugurarea primei expoziții de broderie din Palestina și România, pentru a descoperi ceea ce avem în comun în patrimoniul nostru cultural. Broderia palestiniană este una dintre tradițiile populare palestiniene moștenite de-a lungul generațiilor care s-a dezvoltat odată cu trecerea timpului și a devenit o sursă de trai pentru un grup mare de femei din Palestina. Femeile palestiniene, în special cele din mediul rural, s-au remarcat prin stăpânirea artei broderiei, folosind-o în multe domenii ale vieții: pentru a-și împodobi casa, vestimentația și propriile ustensile. Despre broderia palestiniană, recunoscută de UNESCO, va susține o prelegere prof. univ. dr. George Grigore, coordonatorul Departamentului de Limbă și Literatură Arabă din cadrul Universității București”, precizează jurnalistul Ahmed Jaber, fondatorul și purtătorul de cuvânt al Clubului Româno-Arab de Cultură și Presă.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *