Web Analytics

Prima conferință anuală a Grupului Bilderberg.

de | 29.05.2021 10:41 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

În ziua de 29 Mai 1954, s-a desfășurat prima conferință anuală a Grupului Bilderberg.

 Istoria Clubului Bilderberg începe după cel de-al doilea război mondial, fiind organizat  în 1952 și numit astfel după hotelul în care a avut loc prima sa întâlnire secretă, în 29 Mai 1954. 

Hotel De Bilderberg, Oosterbeek – Prețuri actualizate 2020

 

 Atunci, Grupului i s-a  dat numele după cel al Hotelului Bilderberg, aflat  în localitatea olandeză Oosterbeek. al cărui proprietar era Prințul Bernhard, tatăl fostei Regine Beatrix a Olandei.

Cel care a organizat Grupul Bilderberg este prințul Bernhard de Lippe-Biesterfeld de Olanda si, ulterior,  împreună cu Consiliul pentru Relații Externe, a fost creată Comisia Trilaterală.

Citește și: Povestea colonelului de jandarmi care slujeşte şi ca preot onorific în Piteşti

Grupul Bilderberg este o organizație cu agendă globalistă, care include lideri politici din lumea occidentală, oameni de afaceri și academicieni. Reuniunile au loc anual, începând din 1954. Fondatorii grupului au fost magnații David Rockefeller și familia de bancheri Rothschild.

Din acest grup puternic exclusivist fac parte cam 180 de personalități politice, culturale, economice, universitare, care se întrunesc în fiecare an în luna mai, alternativ în Europa și America, până acum întâlnirea având loc în aproape 50 de țări.

Grupul Bilderberg este structurat pe trei niveluri:

Cercul exterior, care este relativ extins; peste 80% din participanții la reuniuni fac parte din cercul exterior și nu cunosc decât o parte din strategiile și scopurile reale ale organizației.

Comitetul director, care este mult mai restrâns. Acest nivel este alcătuit din aproximativ 35 de membri, exclusiv europeni și americani. Aceștia cunosc în proporție de 90% obiectivele și strategia Grupului. Membrii americani ai acestui nivel sunt de asemenea și membri în CRE – Consiliul pentru Relații Externe.

Citește și: Exclusiv. Economistul Ionuţ Popescu de la ADIA a delapidat 675.526 lei. Primarul Gentea i-a făcut plângere penală

Comitetul Consultativ Bilderberg este nucleul grupării. Este alcătuit din 12 membri, singurii care cunosc în totalitate strategiile și scopurile reale ale organizației.

Din cauza caracterului secret al întâlnirilor sale  și a refuzului de a emite comunicate de presă, Grupul a fost acuzat adesea de comploturi la nivel mondial.

Astfel, acest grup  a fost suspectat că pe agenda întâlnirii sale din anul 2010 s-ar fi aflat un potențial atac asupra Iranului și viitorul colaps al monedei euro.

După colapsul monedei euro, soluția salvatoare pentru ieșirea din criză ar fi fost impulsionarea apariției unei monede mondiale, emisă de o bancă centrală globală.

Aceasta s-ar traduce prin încercarea de a face din FMI un fel de Trezorerie mondială, sub egida ONU.

Citește și: Preşedintele Iohannis i-a retras titlul de revoluţionar unui muscelean

Cu ocazia ultimelor alegeri din SUA, câștigate „la mustață” de Joe Biden, există supoziția că Grupul Bilderberg a fost poziționat împotriva candidatului Donald Trump. În foto reprezentativă este Joe Biden, împreună cu Rupert Murdoch (mogulul Fox News) și arhicunoscutul George Soros.

Organizația  afirmă că noțiunea de suveranitate națională este depășită. 

Grupul nu are pagină de internet și nicio întâlnire a sa nu este înregistrată. 

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii