Preţurile petrolului, la cele mai ridicate niveluri din ultimele şase săptămâni

de | 14.09.2021 09:50 | Actualitate, Economie, Home

Preţurile petrolului au urcat,luni, 13 septembrie a.c.,la cele mai ridicate niveluri din ultimele şase săptămâni, din cauza volumul scăzut al producţiei din Statele Unite la două săptămâni după uraganul Ida şi din cauza temerilor că o nouă furtună ar putea afecta producţia în Texas în această săptămână, transmite Reuters.

CITEȘTE ȘI: Orban, liberalilor din Olt: „Nu vreau să vă spun cum stăm în sondaje, ca să nu vă demoralizez…”

Creşterea preţurilor a avut chiar dacă OPEC a redus estimarea sa privind nivelul cererii de petrol în trimestrul patru, din cauza variantei Delta a noului coronavirus. Contractele futures pentru petrolul Brent au avansat cu 0,8%, la 73,47 dolari pe baril, în timp ce contractele pentru petrolul West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 1%, la 70,40 dolari pe baril.
Astfel, petrolul Brent a atins cel mai ridicat nivel după 30 iulie, iar petrolul WTI la cel mai ridicat nivel atins din 3 august.

 

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 comentarii

Ultimele articole

Amenzi pentru nereguli silvice în Argeș
Amenzi pentru nereguli silvice în Argeș

În ziua de 27 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Silvic din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești - Biroul Garda Forestieră Județeană Argeș, au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din...