Web Analytics

Prețurile petrolului au înregistrat, marți, o scădere de peste 6%

de | 16.03.2022 08:06 | Actualitate, Economie

Preţurile petrolului au înregistrat din nou pierderi masive, marţi, coborând cu peste 6%, în contextul negocierilor dintre Rusia şi Ucraina, o posibilă încetinire a cererii în China şi volumul mai mic al tranzacţiilor înainte de majorarea aşteptată a dobânzilor de către Rezerva Federală, potrivit CNBC.

Citește și: Incendiu cu victimă la o casă dezafectată din Topoloveni

Preţul petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, a scăzut cu 6,2%, la 96,59 dolari pe baril, după un declin de aproape 6% consemnat luni. Cotaţia petrolului Brent a coborât cu 6,6%, la 100,24 dolari pe baril, accelerând scăderea de 5,12% din ziua precedentă. De asemenea, în timpul tranzacţiilor, cotaţia petrolului WTI a coborât până la 93,53 dolari pe baril, iar cea a petrolului Brent la 97,44 dolari pe baril, cele mai reduse niveluri atinse după 25 februarie.

Preţurile petrolului au depăşit 100 de dolari pe baril petru prima oară în ultimii ani în ziua în care Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie şi au continuat să urce pe măsură ce conflictul s-a intensificat. Preţul petrolului WTI a atins săptămâna trecută un maxim de 130,50 dolari pe baril, iar cel al petrolului Brent a urcat la 139,26 dolari pe baril.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *