Web Analytics

Prețuri mai mici la pompă. Carburanții se ieftinesc cu 10 bani pe litru

de | 17.03.2022 08:59 | Actualitate, Economie

Prețurile carburanților au început să scadă încă de ieri cu câte 10 bani pe litru, și la benzină și la motorină.

În stațiile Petrom, prețul combustibilului nu mai sare de 8 lei pe litru.  Ieftinirile vin după o scumpire accentuată care a avut loc săptămâna trecută, când, în mod neuzual pentru Petrom, prețurile au crescut brusc, cu de la o zi, la alta, cu 45 de bani pe litru la benzină și cu 32 de bani pe litru la motorină, dar în condițiile în care în România prețurile au fost ținute mai multă vreme sub un oarecare control, potrivit economica.net.

Citește și:VIDEO. Cozi uriașe la benzinăriile din Argeș după ce s-a zvonit că prețul carburanților va ajunge la 10 lei litrul

Prețul petrolului scade de câteva zile, și a ajuns, după un declin destul de abrupt, la sub 100 de dolari pe baril de la un preț de 130 de dolari acum o săptămână.

Prețurile carburanților depind de doi mari factori: cotațiile internaționale de referință pentru cotațiile produselor petroliere din zona geografică (în cazul României Platt’s Med), care depin în principal de cotațiile petrolului, și de politica de taxare de pe fiecare piață, la care de adaugă  compomenente locale – costuri logistice și operaționale nivelul salarizării, etc, mai scrie sursa citată.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *