Web Analytics

Prețul ridicat al lemnelor pentru populațíe, dezbătut în Colegiul Prefectural

de | 23.03.2018 11:08 | Actualitate

lemne

 

Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din România, adoptat în octombrie 2017 de Guvernul României, la propunerea Ministerului Apelor și Pădurilor, a condus, conform oficialilor Guvernului, la o creștere cu 20% a cantității de lemn de foc provenită din pădurile statului și vândută de către Romsilva populației pentru încălzirea gospodăriilor. Cu toate acestea, prețul la care argeșenii au cumpăat lemne în iarna care, iată, nu s-a încheiatrt, a fost unul neașteptat de mare.

 Practic, anul acesta, prețul lemnului de foc s-a dublat față de anul trecut.

Aceasta a fost și una dintre problemele semnalate vineri, în cadrul Colegiului Prefectural Argeș, unde primarii argeșeni au cerut ca măcar pe viitor să se ajungă la prețuri ceva mai accesibile.

„Au fost câțiva colegi primari la întâlnirea cu ministrul Apelor și pădurilor. La problema lemnelor de foc pentru populație (…) se caută mai multe soluții. Domnul ministru ne-a promis că după ce face aceste întâlniri de în teritoriu – s-a făcut chiar un grup de lucru la nivelul Ministerului – se vom trage niște concluzii care cor fi puse pe masa decidenților politici și executivi pentru a încerca rezolvarea acestei robleme a lemnelor de foc pentru populație, pentru că toți au fost de acord că prețul la populație a fost, în această iarnă, extrem de ridicat, iar problema nu este rezolvată”, a declarat prefectul Emilian Dragnea.

 

Foto: economica.net

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole