Preţul petrolului Brent s-a menţinut aproape de 85 de dolari pe baril

de | 14.01.2022 09:25 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie


Preţul petrolului Brent s-a menţinut joi aproape de 85 de dolari pe baril, susţinut de aşteptările că o redresare economică puternică va stimula cererea, dar avansul a fost limitat de creşterea stocurilor din SUA şi de temerile privind majorarea agresivă a ratei dobânzii din SUA, transmite Reuters.

CITEȘTE ȘI: Simona Bucura Oprescu: “Autoritățile locale vor beneficia de mai mulți bani din redevențe”

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 18 cenţi, sau cu 0,2%, până la 84,52 dolari pe baril, până la 1133 a.m. ET (1634 GMT), după o creştere de 4,7% marţi şi miercuri. Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, au scăzut cu 16 cenţi, sau cu 0,2, la 82,48 dolari pe baril, după ce au urcat cu 5,6% în ultimele 2 zile.

CITEȘTE ȘI: Bărbați amendați pentru că au mers la păcănele fără certificat verde

Preţurile petrolului evoluează, de obicei, invers faţă de dolarul american, un dolar mai puternic făcând mărfurile mai scumpe pentru cei care deţin alte valute.

Acest articol este despre: brent,contracte,date,petrol,pret,productie,sua,texas

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Fabrica Ford Craiova a fost preluată de turcii de la Ford Otosan.
Fabrica Ford Craiova a fost preluată de turcii de la Ford Otosan.

INVITAȚIE DE PRESĂ Prim-ministrul Nicolae Ionel-Ciucă, alături de ministrul Economiei, FlorinSpătaru, va participa marți, 5 iulie, la Craiova, la evenimentul organizat cu ocaziapreluării oficiale a fabricii Ford Craiova de către Ford Otosan.Premierul și ministrul...

FC Argeș: 28 de jucători în cantonamentul de la Curtea de Argeș
FC Argeș: 28 de jucători în cantonamentul de la Curtea de Argeș

FC Argeș a început astăzi cel de-al doilea stagiu de pregătire centralizată din această perioadă precompetițională. Antrenorul Andrei Prepeliță a deplasat în cantonamentul de la Curtea de Argeș un lot de 28 de jucători. Printre aceștia se regăsește și ultima achiziție...