Web Analytics

Preţul petrolului a scăzut cu peste 2%. Investitorii sunt îngrijorați de riscul recesiunii

de | 23.06.2022 11:45 | Actualitate, Economie

Preţul petrolului a continuat să scadă joi, înregistrând un declin de peste 2%, deoarece investitorii îşi recalibrează evaluările privind riscul recesiunii şi cererea de combustibil, în urma majorării dobânzilor în economiile avansate, transmite Reuters.

Citește și: Jandarmii argeșeni, prezenți la evenimentele cultural-artistice și sportive din acest weekend

Cotaţia barilului de petrol ”light sweet crude” cu livrare în luna august a scăzut joi dimineaţa cu 2,6 dolari, la 103,46 dolari, în timp ce cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în august a coborât cu 2,5 dolari, la 109,22 dolari.

Ambele cotaţii înregistraseră în timpul şedinţelor de tranzacţionare scăderi de trei dolari, după ce în miercuri s-a raportat un declin de aproximativ 3%. Cotaţiile sunt la cel mai redus nivel de la mijlocul lunii mai. Investitorii continuă să evalueze riscul recesiunii şi efectele asupra cererii de combustibil, în urma majorării dobânzilor în economiile avansate, pentru contracararea inflaţiei.

Citește și: Distrigaz Sud Rețele anunță schimbarea numerelor de telefon pentru intervențiile de urgență în 3 localități

„Piaţa petrolului rămâne sub presiune deoarece investitorii sunt îngrijoraţi că majorarea dobânzilor în SUA va afecta redresarea economiei şi cererea de combustibil”, a apreciat Kazuhiko Saito, analist la Fujitomi Securities Co Ltd.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *