Web Analytics

Prețul carburanților continuă să crească! S-a majorat în ultima lună cu aproape 50 de bani

de | 1.06.2022 10:21 | Actualitate, Economie

Prețurile la benzină și motorină au crescut în patru rânduri în ultimele șapte zile, iar analiștii avertizează că acestea vor continua să urce, mai ales după decizia Uniunii Europene de a renunța la mare parte din importurile de țiței din Rusia. Anunțul oficialilor europeni a dus în sus prețul barilului de petrol pe bursele internaționale.

Citește și: Polițist mort într-un accident, în Argeș

Prețurile carburanților au crescut semnificativ în ultima vreme. Scumpirile au avut loc la câteva zile distanță, ba chiar uneori și de pe o zi pe alta. În ultima lună, la București, prețul litrului de benzină a crescut, în medie, cu 45 de bani. Motorina s-a scumpit în aceeași perioadă cu 18 bani pe litru. Însă și așa, motorina rămâne mult mai scumpă decât benzina, diferența între cele două tipuri de carburanți fiind de 60 de bani pe litru.

Evoluția prețurilor la pompă este influențată de evoluția cotațiilor internaționale la produsele petroliere, în condițiile în care România importă 70% din necesarul de petrol al celor trei rafinării ale sale, potrivit Digi 24. De asemenea, prețul barilului de țiței a făcut un salt și a trecut de 123 de dolari, după ce la Bruxelles s-a ajuns la un acord privind impunerea unui embargo asupra importurilor de petrol rusesc, cu excepția livrărilor de țiței prin conducte. În plus, benzinarii care aduc petrol cu vaporul prin Marea Neagră pentru rafinăriile lor se confruntă și cu costuri de transport și de asigurare în creștere ca urmare a războiului din Ucraina.

Citește și: Bazele de agrement din Pitești sunt pregătite pentru deschiderea sezonului cald

Foto: descriptiv

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *