Web Analytics

presshub.ro: Un proiect european te invită la ”vânătoare de pokemoni” în Delta Dunării – PressHub

de | 24.05.2019 18:48 | Bani europeni

Delta Dunării a fost, la începutul lunii mai, locul de desfășurare a celei de-a treia etape a proiectului european Scent, inițiativă finanțată cu fonduri europene și care are ca scop conservarea naturi și protejarea mediului printr-o mai bună înțelegere a fenomenului inundațiilor. Zeci de specialiști și voluntari din mai multe țări au pornit într-o așa-numită ”vânătoare de pokemoni” colectând date esențiale în cadrul acestui proiect care se derulează concomitent și într-o zonă urbană din vecinătatea râului Kifisos din Grecia.

Aproximativ 50 de profesori, experți în biologie, știința mediului și hidraulică, precum și tineri studenți de specialitate ai Universității Babeș-Bolyai din Cluj, au răspuns prezent unui nou apel ”Scent”, reunindu-se timp de trei zile în Delta Dunării pentru a colecta date detaliate despre mediu și pentru a efectua măsurători exacte ale vitezei și adâncimii apei în……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii