Web Analytics

presshub.ro: Timișoara, Capitală Culturală Europeană 2021, un proiect înconjurat de critici. Ținte: calitatea programelor și eficiența cheltuirii banilor publici

de | 19.03.2019 10:28 | Bani europeni

În 2021, Timișoara va fi în centrul atenției Europei, în calitate de Capitală Culturală a continentului, sub deviza „Luminează orașul prin tine”. Sibiul a trecut cu bine acest examen în 2007, profitând până în ziua de astăzi de o infrastructură optimizată și de bunul renume câștigat prin oamenii de cultură și proiectele organizate atunci. Timișoara are un răgaz de patru ani pentru a se pregăti, spre deosebire de Sibiu. Din septembrie 2016, când s-a anunțat câștigătorul, o parte din entuziasmul inițial s-a risipit însă, pentru că timișorenii nu ar primi ce așteptau: un program cultural consistent, interesant, valoros și, mai ales, o infrastructură culturală foarte necesară. De exemplu, pentru moment, niciunul dintre proiectele promise de municipalitate nu se află în construcție – un centru multifuncțional dedicat evenimentelor mari și circa 38 de proiecte mai mici de conversie a unor spații în beneficiu cultural.

……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii