Web Analytics

presshub.ro: Secție modernă de radioterapie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați, o șansă la viață pentru mii de pacienți din regiune – PressHub

de | 26.02.2019 10:07 | Bani europeni

Cu 15 milioane de lei, inclusiv fonduri europene, au fost realizate modernizarea totală, extinderea și dotarea cu un dispozitiv performant a secției de Radioterapie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Galați. Un nou accelerator de particule, care va deveni funcțional în 2019, le va permite bolnavilor de cancer din Galați și din județele învecinate să beneficieze de tratamente eficiente de radioterapie, disponibile acum în doar câteva centre din țară. Banii provin din fonduri europene și dintr-un împrumut obținut de la Banca Mondială.

Cu o capacitate de peste 1000 de paturi, Spitalul Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Galați este unul dintre cele mai mari din țară, o unitate sanitară-mamut ale cărei praguri sunt trecute zilnic de mii de pacienți și aparținători.

Suntem într-o zi de vineri, iar pe holurile de la parter este o forfotă continuă. Asistente grăbite trec prin mulțime, fluturând……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii