Web Analytics

presshub.ro: Proiecte europene de 132 de milioane de lei sunt blocate la Oradea – PressHub

de | 9.02.2019 17:42 | Bani europeni

Deja celebra „ordonanță a lăcomiei”, mai exact Ordonanța de Urgență 114/2018, adoptată de Guvern în decembrie 2018, a blocat sute de licitații pe proiecte europene în toată România. În Oradea, nouă proiecte, cu o valoare totală de aproximativ 132 de milioane de lei, au fost retrase din procedura de licitație, de frica unor corecții financiare. 

Ordonanța de Urgență nr. 114/2018 conține, printre altele, un articol care prevede transferarea verificării ex-ante a licitațiilor pentru proiectele europene de la ANAP la autoritățile de management din fiecare minister. O schimbare majoră, nepregătită însă de transferul de personal și know-how.

„Până acum, noi trimiteam în serviciul electronic pe care-l gestiona Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice, ANAP, toate procedurile de licitații, și aveam un parcurs clar. Prin noua modificare, verificarea licitațiilor pentru proiectele europene nu se mai face……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii