Web Analytics

presshub.ro: Primul parc agroindustrial din Moldova, salvat de la eșec, devine pol agricol al regiunii. TransAgropolis, în plin proces de extindere – PressHub

de | 27.12.2018 18:49 | Bani europeni

Cu doi ani în urmă, administrația județeană Iași era în fierbere: TransAgropolis, primul parc agroindustrial din Moldova, era la un pas de eșec. Rămas gol vreme de aproape doi ani, părea să se îndrepte spre aceeași soartă la care a fost condamnat Centrul Expozițional Moldova, clădirea modernă de la marginea de sud a Iașiului care e mereu închisă și nu poate evolua de la gazdă de evenimente la centru IT. În 2018, în cealaltă parte a orașului, TransAgropolis este astăzi nu doar salvat de la eșec, dar și în plin proces de extindere.

Ideea înființării parcului TransAgropolis se contura în 2012, pe fondul problemelor acumulate în agricultură până atunci: dificultăți în valorificarea producției, lipsa unui lanț de prelucrare a produselor agricole, activitate economică redusă în mediul rural. La sfârșitul acelui an, reprezentanții Consiliului Județean Iași, ai Direcției locale pentru Agricultură și ai……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii