Web Analytics

presshub.ro: O comună din Cluj a câștigat finanțări de 3,6 milioane de euro prin PNDR – PressHub

de | 22.04.2019 14:49 | Bani europeni

Patruzeci de proiecte private, două ale administrației locale și unul al eparhiei reformate fac din comuna Călățele o campioană în atragerea de fonduri europene pentru dezvoltare rurală.

Finceana, Râșcana, Friza, Broscuța, Ștefania și Frunza sunt șase văcuțe care rumegă alene, la ora amiezii, într-un grajd curat, privind absente spre cei care le trec inopinat pragul. Stăpânul lor este Iancu Vlaic, fermier simplu din Dealu Negru, un sat din zona dinspre munte a județului Cluj.

Pentru cele șase văcuțe, viața s-a schimbat destul de brusc în ultimii doi ani, odată cu cea a stăpânului lor. Domnul Vlaic și-a cumpărat pe fonduri europene o mulgătoare, și-a făcut o adăpătoare euroconformă, iar în fundul curții a construit o platformă pentru gunoiul de grajd. A mai cumpărat o moară cu ciocănele, pentru uruiala (cereale măcinate) animalelor și o motocositoare, pentru care a luat și o greblă.

La o aruncătură……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Suntem birou de avocati din Israel, care reprezentam pe evreii ințepati de
    Ivanescu cu Padurea Trivale. Suntem in curs de judecata cu Rom Silva si Statul Roman si am introdus si plangere la DNA contra autoritatilor.
    Inainte cu 6 luni mia scris un ziarist de la dvs. o scrisoare pe e mail
    daca vreau sa raspund la intrebari/
    Din pacate scrisoarea sa, sa sters si nu am raspuns.
    Vreau sa raspund la intrebari.