Web Analytics

presshub.ro: Milioane de euro de la UE pentru cămine de bătrâni, case protejate și centre de zi în județul Vaslui – PressHub

de | 31.05.2019 20:00 | Bani europeni

Banii europeni sunt salvarea pentru sute de bătrâni și persoane cu dizabilități din Vaslui, un județ marcat de numărul mare de locuitori plecați la muncă în străinătate, în urma lor rămânând sute de bătrâni fără familie care să-i sprijine.

Mai multe comune și instituții au obținut finanțare prin POR (Programul Operațional Regional) 2014-2020 pentru construirea de case protejate, înființarea de cămine pentru bătrâni, centre de zi și acordarea de servicii sociale. În total, au fost semnate contracte pentru proiecte în valoare de peste 18 milioane de lei, potrivit datelor furnizate de oficialii județeni. În județul Vaslui sunt înregistrate 15.000 de persoane cu handicap, din care 500 sunt instituționalizate, iar zeci de bătrâni sunt înscriși pe listele de așteptare pentru centrele sociale.

Proiectele cu finanțare europeană au devenit una dintre principalele surse de finanțare în domeniul asistenței……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii