Web Analytics
scris miercuri, 04.09.2019

presshub.ro: cum va arăta orașul după investițiile cu fonduri UE – PressHub

În Cluj au început lucrările la primul dintre cele trei șantiere cu care se încheie procesul de modernizare a străzilor și piețelor din nucleul istoric al orașului, proces început în 2005. Dacă totul merge conform programării, în vara anului 2022 lucrările de reabilitare vor fi gata. La finalul celor trei șantiere, cu un cost cumulat de 99,3 milioane de lei, tot centrul istoric al Clujului va fi fost modernizat, după un concept unitar – același tip de pavaje, mobilier urban, spații verzi etc. Nucleul istoric al orașului se suprapune peste cetatea medievală, cu o suprafață de 45 de hectare.

presshub.ro: cum va arăta orașul după investițiile cu fonduri UE – PressHub

Procesul de modernizare a străzilor din centrul istoric Clujului a început încă din 2005. La acea vreme, după 12 ani de mandat ai primarului Gheorghe Funar, cel mai mare oraș al Transilvaniei nu avea nicio stradă sau piață pietonale. Modernizările au început cu Piața Muzeului – prima piață a orașului medieval – și au……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...