Web Analytics

presshub.ro: Cum s-a reinventat zona Turda – Campia Turzii cu ajutorul fondurilor europene – PressHub

de | 2.09.2019 10:44 | Bani europeni

Zona Turda – Câmpia Turzii s-a reinventat cu ajutorul fondurilor europene. În acest exerciţiu financiar, cele două oraşe din judeţul Cluj au atras sau au semnat contracte de finanţare pentru mai mult de 350 de milioane de euro, bani care provin din alocările Uniunii Europene. Cel mai mare proiect, în valoare de 150 de milioane de euro, vizează reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare administrate de Compania de Apă Arieş în Turda, Câmpia Turzii şi 11 comune din jurul celor două oraşe. Aglomeraţia urbană are peste 75.000 de locuitori şi se compară ca forţă economică cu reşedinţe de judeţ precum Alba Iulia, Zalău sau Bistriţa. Banii europeni au fost folosiţi pentru a favoriza reindustrializarea Câmpiei Turzii. Oraşul are în prezent trei platforme industriale, care au atras investiţii de peste 100 de milioane de euro, iar în curând va începe construirea unui alt parc industrial, posibil tot cu bani……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii