Web Analytics

presshub.ro: Cum rezolvi exemplar problema gunoiului, cu fonduri europene. Lecția Lubljanei (partea I) – PressHub

de | 21.05.2019 22:40 | Bani europeni

Ljubljana, capitala de buzunar a Sloveniei, a fost întotdeauna un oraș curat și îngrijit, dar, după aderarea la Uniunea Europeană, a făcut un salt spectaculos, devenind un model continental de gestionare a deșeurilor. Doar o cantitate infimă (cam 0,7%) din mizeria orașului ajunge la groapa de gunoi, restul se reciclează, se reutilizează în alte forme sau se transformă în energie.

Gestionarea deșeurilor este realizată de compania publică Snaga. Iar partea cea mai importantă a procesului, reciclarea și reutilizarea gunoiului, are loc în cadrul RCERO (Centrul Regional de Management al Deșeurilor).

RCERO reprezintă cel mai mare proiect de mediu derulat în Slovenia pe fonduri europene și, totodată, cea mai modernă uzină de tratare și recuperare a deșeurilor din Europa. Investiția totală în RCERO a fost de 155 de milioane de euro, din care 61% au fost fonduri europene.

O echipă de la Transilvania Reporter și PressHub……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii