Web Analytics

presshub.ro: Cum i-a ajutat Liviu Dragnea pe Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu prin ștergerea amenzilor date de UE pentru trucarea licitațiilor – PressHub

de | 8.06.2019 08:06 | Bani europeni

O decizie guvernamentală impusă de Liviu Dragnea în 2013, când era vicepremier, i-a ajutat pe liderii de la acel moment ai Constanței să scape de o uriașă problemă: corecțiile financiare aplicate de UE din cauza proiectelor implementate greșit. Șase ani mai târziu, toți cei trei eroi ai scenei de la acel moment sunt în închisoare pentru corupție.

Ce înseamnă corecțiile europene

Când accepți bani europeni ca să îți deschizi o afacere, să derulezi o campanie sau să asfaltezi un drum, trebuie să accepți și câteva condiții impuse de Bruxelles. Una dintre ele ar fi, spre exemplu, să nu fraudezi banii respectivi, adică să nu îi folosești în alte scopuri decât cele pentru care ai cerut finanțarea. Sau, în cazul instituțiilor publice, să nu fentezi legea și să organizezi licitații discriminatorii, în urma cărora banii UE să ajungă la firmele tale favorite. 

Dacă nu respecți aceste condiții, sau pe……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii