Web Analytics

presshub.ro: Cum au devenit comunele mărginașe Constanței ”cartiere” ale orașului. Banii europeni și Zona Metropolitană de la malul mării – PressHub

de | 16.05.2019 21:41 | Bani europeni

La 12 ani de la înființarea Zonei Metropolitane Constanța (ZMC), comunele din jurul Constanței s-au transformat în ”cartiere” ale orașului, unde tot mai mulți constănțeni aleg să se mute din diferite motive. O contribuție importantă au avut-o și banii europeni accesați, nu mai puțin de 1,2 miliarde de euro. Cu ajutorul lor s-au asfaltat străzile, s-au făcut rețele de apă și canalizare și s-a dezvoltat infrastructura educațională. Totuși, ZMC a reuși să atragă până acum doar 5% din banii europeni pe care spunea ca îi va atrage până în 2022. 

Zona Metropolitană Constanța(ZMC) a fost constituită în 2007 ca un instrument administrativ prin care administrațiile locale au încercat să își pună forțele în comun pentru a atrage mai ușor banii europeni. Principalul scop al membrilor acestei asociații a fost să ”șteargă” astfel diferențele majore dintre municipiul Constanța și localitățile din jurul……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii