Web Analytics

presshub.ro: BIOREGIO – proiectul de 1,5 mil. euro care identifică și promovează bioeconomia circulară – PressHub

de | 13.06.2019 17:57 | Bani europeni

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Chimie şi Petrochimie, prin Filiala Călărași, este partener din partea României în BIOREGIO, un proiect Finanțat de UE care reuneşte 8 parteneri din 6 regiuni europene (respectiv Finlanda, Franţa, Spania, Slovacia, Grecia şi România). Proiectul, condus de Universitatea de Științe Aplicate din Lahti, Finlanda, își propune stimularea economiei circulare regionale a fluxurilor organice prin schimbul de experienţă privind cele mai bune tehnologii şi modele de cooperare disponibile. Sună a teorie SF, dar e cât se poate de concret, pentru că lucrurile se mișcă, inclusiv la noi acasă, unde proiectul a identificat în regiunea Sud Muntenia câteva exemple de bune practici demne de menționat la nivel internațional.

Bugetul proiectului: 1,5 mil. euro (85% cofinanţare din partea UE)Durată: Prima etapă: 1 ianuarie 2017 – 31 decembrie 2019, Etapa a doua: 1 ianuarie 2020 – 31……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii