Web Analytics

presshub.ro: 12 milioane de euro – PressHub

de | 6.03.2019 17:06 | Bani europeni

97 din cele 100 de unități administrative ale județului Iași sunt împărțite în 12 GAL-uri, adică Grupuri de Acțiune Locală, ce au atras 12 milioane de euro, fonduri europene, care au ajuns în zona rurală direct pe proiecte mici, aprobate local. Axa „Leader” se numește instrumentul care a facilitat finanțarea, unică pentru că vine cu o abordare „de jos în sus”: de la comunitățile mici, care le și aprobă în final. Structurile GAL răspund și unei mai vechi cerințe a UE față de România: avem comune, dar și județe, prea mici ca să cerem separat fonduri. GAL-urile „Ștefan cel Mare”, „Dealurile Bohotinului”, „Stejarii Argintii” sau „Poiana Vlădicăi”, patru dintre grupuri, adună fiecare până la 15 comune și derulează zeci de proiecte în comun pe bani europeni, care de care mai interesante.

Comunitățile ieșene au atras aproape 12 milioane euro în cadrul liniei de finanțare „Leader”…….

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii