Web Analytics
scris marți, 07.03.2023

PressHub: Cine l-a achitat, cu adevărat, pe Gabriel Oprea?

Caracteristile tehnice ale documentului în care s-a redactat motivarea sentinței de luni în dosarul Gabriel Oprea – Bogdan Gigină a Tribunalului București relevă faptul că documentul are ca autor pe Damian Dolache, judecător la altă instanță, el fiind ultima persoană care a salvat lucrarea.

PressHub: Cine l-a achitat, cu adevărat, pe Gabriel Oprea?

Asta înseamnă că motivarea a fost redactată pe calculatorul lui Damian Dolache care este judecător la Curtea de Apel București, nu la Tribunalul București, instanța care l-a achitat pe fostul ministru de Interne.

Citeşte şi: Marius Croitoru nu mai este antrenorul echipei FC Argeș

În motivarea prezentată de Aktual24.ro se arată, în secțiunea „Properties” a documentului, că a fost modificat ultima dată luni, la 17. 10, autorul lui fiind Damian Dolache.

În motivarea scrisă, prezentată ulteror, președinte de complet apare ca fiind judecătorul Sorin Vasile Ivanciuc de la Tribunalul București.

Judecător condamnat și păstrat în funcție

Damian Dolache este singurul judecător din România condamnat definitiv care a fost păstrat în funcție. El a primit o pedeapsă de 10 luni închisoare cu amânarea executării pedepsei pe motiv că a condus beat.

Mutat o vreme la Secția de Contencios Administrativ și Fiscal de la Curtea de Apel București după deschiderea dosarului, a fost adus de conducerea Curții de Apel București, în martie 2022, la Secția I penală a CAB unde judecă inclusiv dosare în apel cu șoferi care au condus sub influența alcoolului.

Citește și: A murit fostul ministru al Transporturilor Anton Ionescu

În ciuda condamnării, Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) controlată pe atunci de Lia Savonea, actuala președintă a CAB, a considerat că nu se impune eliberarea din funcție a lui Dolache.

Damian Dolache este cunoscut după ce a judecat mai multe dosare mediatizate. El este unul dintre cei doi magistrați care au dispus inițial achitarea Marianei Rarinca în cazul de șantaj reclamat de fosta președintă a Înaltei Curți, Livia Stanciu.


Citește mai mult: https://presshub.ro/exclusiv-cine-l-a-achitat-cu-adevarat-pe-gabriel-oprea-262573/

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *