Web Analytics

Preşedintele Tecău nu le-a mai prelungit detaşarea în CJ celor condamnaţi în lotul „Podul de la Căteasca”

de | 9.07.2014 19:37 | Actualitate

Operațiunea „Șoc și Groază” a continuat zilele trecute la Consiliul Județean Argeș, imediat după ce președintele Constantin Nicolescu și ceilalți inculpați din lotul „Podul de la Căteasca” au fost condamnați de Curtea de Apel București. Noul președinte, Florin Tecău, i-a chemat pe fiecare dintre angajații vizați de condamnarea din dosar și le-a comunicat că le-a expirat detașarea. Pentru că, trebuie știut, o parte dintre cei trimiși în judecată, cei care erau funcționari publici, fuseseră suspendați o dată cu trimiterea lor în judecată și detașați la alte instituții din cadrul CJ. Acum, noul președinte le-a comunicat scurt că îi pare rău și că nu poate să le mai prelungească detașarea. Prin urmare, fiecare trebuie să își caute loc de muncă.  Președintele Tecău a sugerat și ceva în genul că așa i-ar fi cerut Victor Ponta și că totuși, el personal, va încerca să-i ajute după data de 1 august. Însă cine știe ce va mai fi până atunci? E trist, atmosfera a devenit atât de apăsătoare în CJ încât pereții acestei instituții parcă au devenit cei ai unui cavou de plumb.  
Pe lângă fostul președinte Constantin Nicolescu, care  a primit pedeapsa cea mai grea, de 9 ani și 6 luni de închisoare și de Grigore Dobre, patronul de la „Zeus”, condamnat la 5 ani și 2 luni de închisoare, în dosarul „Podul Căteasca” au mai fost condamnați o serie de angajați ai Consiliului Județean, după cum urmează:
# Nicoară Mihai-Gabriel: 5 ani și 5 luni de închisoare.
# Mercea Codruța-Lavinia: 4 ani și 5 luni închisoare.
# Dobre Cristina: 4 ani închisoare
# Florescu Aurelia-Mirela: 4 ani închisoare
# Bocioacă Sabina-Elena: 4 ani închisoare
# Pintilie Iuliana-Mioara: 4 ani închisoare
Facem precizarea că sentința poate fi atacată cu apel la Înalta Curte de Casație și Justiție. Măcar pentru acest fapt, că încă nu sunt condamnați definitiv, mai putea fi amânată decizia de a-i lăsa fără loc de muncă.
(M.S.)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii