Web Analytics

Președintele Tanzaniei interzice vaccinul anti-covid: „Ne vom vindeca prin rugăciune”

de | 8.02.2021 18:34 | Actualitate

Preşedintele Tanzaniei, o ţară din Africa de Est cu peste 60 milioane locuitori, a interzis importul de vaccin împotriva COVID-19, susţinând că acesta este „inadecvat”. În plus, şeful statului a mai arătat că, singur, Dumnezeu este Cel care va scoate ţara din situaţia de criză sanitară:

„Ne-am rugat şi am postit pentru ca bunul Dumnezeu să ne salveze de pandemia care a lovit ţara noastră şi întreaga lume. Fără să folosim vaccinul, Dumnezeu ne-a răspuns şi ne-a salvat!” a declarat preşedintele Tanzaniei, John Magufuli, într-un discurs adresat naţiunii la sfârşitul lunii ianuarie.

Citește și: Iana Matei, Reaching Out, asociație de salvare a fetelor abuzate sexual: „Juristul de la DGASPC a urlat în instanţă că exploatez fetele prin muncă, fără să facă niciun fel de investigaţie”

În cadrul unei adunări la Chato, localitatea natală de pe malul lacului Victoria, transmise de postul naţional de televiziune, şeful statului a negat importanţa vaccinului, arătând că ţara este „în siguranţă”.

Citește și: ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei, pentru Jurnalul de Argeş: „Răbdare şi credinţă în Dumnezeu! Vom trece peste criză!”

Cotidianul „The East African”, care apare în Nairobi, capitala Kenyei, a publicat ample pasaje din discursul de la sfârşitul lunii ianuarie al preşedintelui Tanzaniei, insistând asupra ideii potrivit căreia vaccinul împotriva COVID-19 ar fi „o armă” îndreptată împotriva poporului tanzanian.

Citește mai departe info-sud-est.ro, parte a platformei jurnaliștilor în serviciu public Presshub

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii