Web Analytics

Preşedintele Klaus Iohannis participă la reuniunea Formatului B9 şi la summitul NATO

de | 25.02.2022 09:40 | Actualitate, Politica si Administratie

Preşedintele Klaus Iohannis participă, vineri, în sistem de videoconferinţă la reuniunea extraordinară a Formatului Bucureşti 9 (B9) şi la reuniunea extraordinară a şefilor de stat şi de guvern din statele NATO, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Citește și: Indemnizația de șomaj și alte ajutoare sociale vor fi majorate de la 1 martie

Preşedintele Iohannis a anunţat, marţi, că a hotărât împreună cu omologul polonez, Andrzej Duda, organizarea, vineri, la Varşovia, a unui summit extraordinar al Formatului B9, în contextul situaţiei de securitate din regiune.

Am discutat astăzi cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, despre situaţia gravă de securitate din regiunea Mării Negre, ca urmare a acţiunilor Rusiei, care încalcă flagrant dreptul internaţional. În consecinţă, am hotărât să organizăm vineri, 25 februarie, la Varşovia, un summit extraordinar al Formatului Bucureşti 9 (B9), pentru a coordona răspunsul nostru şi pentru a ne demonstra unitatea. Suntem alături de Ucraina!”, a postat şeful statului, marţi, pe Facebook. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat joi că Alianţa Nord-Atlantică şi-a activat planurile de apărare pentru a desfăşura forţe suplimentare în ţările membre din Europa de Est şi va avea vineri un summit prin videoconferinţă, după atacul Rusiei asupra Ucrainei.

Citește și: Avocata Mariana Vârgă: ”Mult-așteptata democrație, după mai bine de 30 de ani, s-a transformat într-o jalnică tiranie…”

„Am convocat un summit prin videoconferinţă mâine pentru a analiza calea de urmat şi am activat planurile de apărare pentru a putea desfăşura capacitatea forţei de reacţie rapidă acolo unde va fi necesar”, a spus Stoltenberg după ce a condus o reuniune de urgenţă a ambasadorilor la NATO ai statelor membre.

Sursa foto: presidency.ro

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *