Web Analytics
scris miercuri, 08.02.2023

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Republicii Turce în Bucureşti

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Republicii Turcia, deschisă în urma cutremurului care a avut loc luni în Turcia şi Siria şi care a dus la moartea a peste 8.000 de persoane, potrivit bilanţului provizoriu al autorităţilor, notează news.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Republicii Turce în Bucureşti

Şeful statului a fost întâmpinat la Ambasadă de Excelenţa Sa, Ambasadorul Turciei în România, Özgür Kıvanç.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, pe Twitter, sincere condoleanţe din partea României familiilor victimelor cutremurului cutremurului devastator care a lovit Turcia şi Siria. Gândurile noastre se îndreaptă către victimele şi familiile acestora, spune şeful statului. 

Citește și: România trimite o a doua echipă de căutare-salvare în Turcia

Ambasada Turciei la Bucureşti a transmis, luni, mulţumiri României pentru ajutorul acordat în urma cutremurului devastator care a ucis, potrivit ultimului bilanţ, peste 3.000 de persoane. Instituţia face apel şi pentru colectarea de donaţii.

”Mulţumim, România! Nu vom uita niciodată ajutorul vostru preţios. (…) Apreciem eforturile lor şi le dorim mult succes”, a transmis Ambasada Turciei.

Instituţia, dar şi Ambasada României în Turcia, au făcut un fac apel pentru strângerea de donaţii: ”Persoanele care doresc să vină în sprijinul Autorităţii pentru managementul dezastrelor şi situaţiilor de urgenţă din Turcia, în intervenţia de căutare şi recuperare a persoanelor afectate de cutremurele de azi, pot face acest lucru printr-o donaţie direct pe site-ul AFAD, accesând pagina: https://www.afad.gov.tr/depremkampanyasi2”.

Totodată, cele două ambasade au distribuit pe paginile de socializare link-urile instituţiilor care pot oferi informaţii despre starea drumurilor şi autostrăzilor din ţară.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *