Web Analytics

Preşedintele Klaus Iohannis a primit Premiul Civic German: „România a arătat că îndeplinește pe deplin criteriile pentru integrarea în spațiul Schengen”

de | 3.06.2023 14:56 | Actualitate, Home

România a arătat, o dată în plus, că îndeplineşte pe deplin criteriile pentru integrarea în spaţiul Schengen, gestionând cu responsabilitate şi eficienţă graniţele externe, a declarat, sâmbătă, preşedintele Klaus Iohannis, cu ocazia primirii Premiului Civic German, conferit de Fundaţia Civică Bad Harzburg, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Dusseldorf, transmite Agerpres.

„România a arătat, o dată în plus, că îndeplineşte pe deplin criteriile pentru integrarea în spaţiul Schengen, gestionând cu responsabilitate şi eficienţă graniţele externe. O decizie în favoarea aderării României la Schengen în acest an va reprezenta un semnal foarte important pentru cetăţenii noştri de apartenenţă şi încredere în proiectul comun european”, a spus Iohannis.

Citește și: Argeș. O mașină a ars. Daună totală

Preşedintele a precizat că premiul acordat are o semnificaţie aparte pentru el, dar mai ales pentru cetăţenii României, care sunt cetăţeni pro europeni convinşi, profund ataşaţi valorilor europene democratice pentru care în trecut au făcut sacrificii enorme.

„Democraţia este o valoare europeană fundamentală şi, împreună cu statul de drept şi drepturile omului, reprezintă temelia Uniunii Europene şi a modului nostru de viaţă. Aceste valori sunt interdependente. Drepturile omului pot fi respectate numai într-o societate în care instanţe independente garantează protecţia lor şi în care poate exista o dezbatere democratică şi informată, cu o presă independentă şi o societate civilă activă”, a spus Iohannis.

El a adăugat că importanţa acestor valori, ca şi importanţa unităţii şi solidarităţii europene au fost relevate cu atât mai mult de războiul de agresiune declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei şi de consecinţele sale.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *