Web Analytics

Președintele Iohannis participă la discuții cu partidele parlamentare, în vederea desemnării premierului

de | 14.12.2020 08:00 | Actualitate, Politica si Administratie

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte luni cu delegaţiile partidelor care au intrat în Parlament în urma alegerilor din 6 decembrie, la finalul discuţiilor fiind de aşteptat să anunţe numele premierului, care va avea zece zile pentru a-şi prezenta în plenul Camerelor reunite echipa şi programul de guvernare.

Partidele au fost invitate la discuţii în ordinea descrescătoare a numărului voturilor obţinute, primul fiind PSD, la ora 11.00, urmat de PNL, USR PLUS, Alianţa pentru Unirea Românilor, UDMR şi Grupul minoritţăilor naţionale, fiecărui partid fiindu-i alocată o oră. Discuţiile se anunţă tensionate, în condiţiile în care fiecare partid va merge cu propria agendă, inclusiv cele trei – PNL, USR PLUS, UDMR – de la care era aşeptată formarea unei majorităţi parlamentare, dar ale căror negocieri au eşuat duminică.

## Mai multe nume de premier – pe masa președintelui 

Klaus Iohannis va avea pe masă mai multe nume de premier: Alexandru Rafila – propus de PSD, Florin Cîţu – PNL, Dacian Cioloş – USR PLUS, Călin Georgescu – AUR, iar UDMR ar urma să ia luni dimineaţă o decizie pe tema premierului.

CITEȘTE ȘI…ANI: Noii parlamentari trebuie să își depună declarațiile de avere în termen de 30 de zile

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii