Web Analytics
scris vineri, 01.12.2023

Președintele Iohannis, de Ziua Națională: “România este o țară sigură și cetățenii săi nu au motive să se teamă”

La 105 ani de la Marea Unire, este important să reflectăm asupra reușitelor și a progreselor realizate. Suntem membri respectați ai Uniunii Europene, în care ne-am dorit să ne integrăm pentru că Europa este familia noastră. Valorile europene sunt și valorile noastre, idealurile europene sunt și idealurile noastre. Pentru noi, apartenența la Uniunea Europeană înseamnă și accesul la o resursă financiară foarte însemnată, în special prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Banii europeni construiesc România și fac posibile proiectele noastre naționale majore. Datorită parcursului său democratic, al atașamentului la valorile euroatlantice, țara noastră are astăzi un loc binemeritat atât în Uniunea Europeană, cât și în NATO”, a declarat președintele, la recepția organizată la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Naționale.

Președintele Iohannis, de Ziua Națională: “România este o țară sigură și cetățenii săi nu au motive să se teamă”

Citește și: Pitești. Un tânăr a furat bani din vestiarul unui magazin

Șeful statului a adăugat că ”în actuala situație geopolitică foarte tensionată, vedem cel mai bine cât de importante sunt aceste două alegeri strategice și cât de mult ne protejează faptul că avem parteneri pe care ne putem baza în vremuri dificile”.

România este o țară sigură și cetățenii săi nu au motive să se teamă. Apartenența noastră la Alianța Nord-Atlantică ne oferă cele mai solide garanții de securitate posibile, iar prezența trupelor aliate pe teritoriul țării noastre este dovada angajamentului pentru asigurarea stabilității și a apărării regiunii noastre. Rolul strategic pe care și-l asumă România în această zonă ne-a permis să sprijinim foarte consistent și Republica Moldova, nu doar prin ajutoare trimise în mod direct la Chișinău, ci și prin promovarea permanentă a aspirațiilor europene ale românilor de peste Prut”, a mai declarat președintele.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...