Web Analytics

Președintele CJ Argeș l-a invitat pe prefect să-și aducă mobilier la „Casa Albă”

de | 2.02.2023 15:24 | Actualitate, Bani europeni, Home, Politica si Administratie

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, l-a invitat joi, 2 februarie, pe prefectul Radu Perianu să vadă stadiul lucrărilor de reabilitare termică efectuate la sediul Palatului Administrativ al județului.

Citește și: Scrisoarea lui Lasconi despre bani pentru hârtii

Proiectul, finanțat în parte cu fonduri UE – care trebuie să fie finalizat la 31 decembrie 2023 – este realizat în procent de 63%, iar săptămâna viitoare, la etajele IV și V, aproape finalizate, va fi adus mobilier nou – a spus Ion Mînzînă, care l-a invitat pe șeful Instituției Prefectului „să vină și ei cu aportul de mobilier pentru spațiile pe care le ocupă – la ei e mai dificil, pentru că trebuie să facă solicitare la Guvern”.

Cred că vorbim de o clădire reprezentantivă a județului Argeș, administrată de către Consiliul Județean Argeș. Am mizat întotdeauna pe o bună înțelegere și conlucrare între autorități, pentru că noi considerăm că suntem trecători în această funcție, dar cred că această clădire va dăinui cel puțin la fel de mult cât a dăinuit și până acum” – a precizat Ion Mînzînă, joi, 2 februarie, în cadrul unei conferințe de presă.

Valoarea totală a proiectului este de 27.351.508,59 lei (cu TVA inclus), din care:

# proiectare și asistență tehnică 595.894,88 lei (cu TVA inclusă);

# execuție lucrări 26.755.613,71 lei (cu TVA inclusă).

Clădirea are o suprafață de 10.510 mp, cu o lungime totală de 80,68 m şi o lăţime de 16,38 m. Aici își desfășoară activitatea Consiliul Județean Argeș, Prefectura Argeș, dar și alte instituții publice, precum Direcția Județeană de Statistică Argeș.

Palatul Administrativ este situat în piața civică centrală a municipiului Piteşti şi a fost construit în anii 1969-1970, după un proiect aparținând arhitecților Cezar Lăzărescu şi Mircea Ochinciuc. Dispunând de o arhitectură modernă care folosește o serie de elemente tradiționale, compusă liniar, clădirea are subsol, parter, mezanin şi cinci etaje.

 Clădirea nu a fost reabilitată niciodată de când a fost construită, respectiv anii 1969-1970.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *