Web Analytics

Preşedintele ANAF, întâlnire cu producătorii de ţigarete

de | 11.05.2017 14:11 | Actualitate

bogdan nicolae stan sef anaf

Bogdan-Nicolae Stan, presedintele ANAF, a avut joi, 11 mai a.c., o întâlnire de lucru cu reprezentanţii companiilor producătoare de ţigarete din România.


Principala temă a dezbaterii a fost aplicarea prevederilor Legii nr. 201/2016, privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun şi a produselor conexe. În acest sens, preşedintele ANAF a menţionat că administraţia fiscală şi vamală, prin structurile de la nivel central, regional şi local, va dispune acţiuni specifice de informare şi îndrumare a cetăţenilor şi mediului de afaceri referitoare la necesitatea respectării obligaţiei de comercializare a ţigaretelor produse în conformitate cu noile reglementări legale ce vor intra în vigoare începând cu data de 20 mai a.c.
În perioada imediat următoare, vor fi dispuse şi acţiuni de verificare şi control la nivel naţional, organizate de Direcţia Generală a Vămilor, cu sprijinul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, pentru reducerea nivelului de contrabandă cu tigarete. Vor fi intensificate controalele vamale atât în birourile vamale aflate la frontiera comunitară, cât şi în punctele de trecere a frontierei non-comunitare. Totodată, vor fi efectuate acţiuni punctuale de control în pieţe, târguri, oboare, la sediile operatorilor economici, cât şi în locaţiile unde există date şi informaţii privind traficul ilicit cu produse din tutun prelucrat.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii