Web Analytics

Președintele ALDE Argeș a fost ales vicepreședinte la nivel național al partidului

de | 23.10.2022 11:35 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Revenim cu noi informații de la Congresul partidului ALDE, desfășurat sâmbâtă, 22 octombrie, acolo unde au fost aleși trei copreședinți: Varujan Vosganian, Mohamed Murad și Minea Mircea.

Delegația ALDE Argeș a fost prezentă la congres cu 20 de persoane, iar președintele ALDE Argeș a fost ales vicepreședinte la nivel național. 

Citește și: Împrumutul de 55.000.000 lei aprobat – un risc major pentru Municipiul Câmpulung 

„Am participat în calitate de președinte ALDE-Argeș la congresul ordinar ALDE, unde  am avut onoarea de a fi ales  vicepreședinte în echipa celor trei copreședinți Varujan Vosganian , Mohammad Murad și Mircea Minea. Mulțumesc pe această cale celor trei copreședinți pentru încrederea acordată și celor 942 de delegați pentru voturile lor”,  declara Dragoș David, președinte ALDE Argeș.

„Ieșirea ALDE de pe prima scenă s-a realizat în urma unor manevre obscure. Noi azi trebuie să reparăm această nedreptate. Cei care ne ofensau pe motiv că ținem PSD la guvernare s-au dus să lustruiască clanțele PSD pentru a-i ține pe ei la guvernare. M-am întors, iar împreună cu mine s-au întors mulți alți colegi de-ai noștri. Alții care erau s-au întors cu fața luminoasă către ALDE. Împreună cu noi au venit și persoane care nu erau în ALDE.

Sunt mândru că în această echipă avem ceea ce atât de rar se găsește în politica românească azi, și anume performanța. Avem unul dintre cei mai buni primari din România, domnul Mircea Minea. Îl avem pe cel mai mare investitor român în turism, domnul Mohammad Murad.

România nu ar fi trebuit să aibă nici criza din 2008, nici criza energetică de azi. Noi am importat crizele pentru că nu am știut, așa cum trebuie, să ne apărăm frontierele, pentru că nu e vorba doar de frontierele pe care le apără grănicerii. E vorba de cei care ne conduc. Cei care astăzi ne conduc fac în așa fel încât România nu este o voce, ci este un ecou. Ei nu știu să spună NOI VREM, ei spun doar ȘI NOI VREM. Trebuie să spunem ce vrem, trebuie să negociem”, a afirmat Varujan Vosganian.

Copreședintele ales al ALDE, Mohammad Murad, a spus că România are astăzi nevoie, mai mult ca niciodată, de oameni care să asume și să gândească profund românește. Acesta a afirmat că oamenii au nevoie nu doar de speranțe, ci de soluții. De asemenea, copreședintele ALDE a precizat că avem nevoie de resetarea statului român, iar instituțiile statului român trebuie să își asume că e rândul mediului de afaceri să fie la masa decizională.

„România are astăzi nevoie mai mult că niciodată de oameni care să asume și să gândească profund românește. România trebuie să nu mai continue să fie la coada oricărui subiect de la nivel european. România are nevoie, înainte de toate, să construiască o economie sănătoasă, puternică. Acest lucru nu poate fi făcut decât de către oamenii de afaceri. Avem nevoie de români care să meargă în toată Europa pentru a înființa firme. Și numai noi putem face acest lucru, făcându-i pe oameni să gândească precum niște antreprenori.

Am muncit 32 de ani ca să pot spune ce gândesc. Totul până umilință – oamenii au nevoie nu doar de speranțe, ci de soluții. Datoria noastră este ca toate satele românești să fie pline din nou cu oameni. Să fie casele pline de bogăție. Aceasta este datoria ALDE și trebuie să ne asumăm cu toții. Cu toții am auzit de nenumărate ori: mândri că suntem români. Eu nu mă voi putea mândri că suntem români până în momentul în care nu va mai exista vreo gospodărie cu toaletă în curte. Nu putem fi mândri că suntem români când pensionarii noștri care au muncit o viață întreagă au pensii de sub 300 de euro pe lună. Asta e datoria noastră”, a declarat Mohammad Murad.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *