Web Analytics
scris duminică, 19.02.2023

Presa internațională, despre sistemul medical din România: “Cel mai puțin dezvoltat din UE, corupt, ineficient” 

Scandalul dispozitivelor medicale mutate de pe cadavre pe pacienții cardiaci de către medici din Brașov și Iași a ajuns în presa internațională. Mai multe publicații și agenții de presă au pus în discuție scandalul de corupție din România, între care Reuters, The Guardian, Independent și Jerusalem Post, potrivit G4Media. 

Presa internațională, despre sistemul medical din România: “Cel mai puțin dezvoltat din UE, corupt, ineficient” 

Reuters notează că ”sistemul de sănătate din România, unul dintre cele mai puțin dezvoltate din cadrul Uniunii Europene, a fost afectat de corupție, ineficiență și management politizat”, dar și că ”statul a construit un singur spital în ultimele trei decenii, cheltuiește cel mai puțin pentru sănătate din UE, iar zeci de mii de medici și asistente au emigrat”.

Citește și: 

”Unul dintre cei cinci medici, care lucra la un spital din Iași, oraș din estul României, a fost plasat în arest preventiv până la finalizarea anchetei, fiind acuzat de abuz de putere și luare de mită, au precizat procurorii într-un comunicat. Aceștia au declarat că medicul anonim a supravegheat o rețea de alți patru medici care i-au furnizat implanturi cardiace extrase de la pacienți decedați, fără aprobarea prealabilă a acestora sau a familiilor lor”, notează și The Guardian.

Ziarul britanic vorbește și despre informațiile transmise de procurori, conform cărora medicul Dan Tesloianu a efectuat 238 de intervenții chirurgicale pe parcursul a șapte ani, începând din 2017, folosind ilegal implanturi extrase de la pacienți morți sau de proveniență necunoscută și punându-și pacienții în pericol de complicații grave sau de deces, conform comunicatului parchetului.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Ce pedeapsa sa le dai bestiilor astora?!Sa condamni oameni la moarte pentru bani tu care esti pus sa salvezi vieti?!Asta m-i se pare maxim.Aceeasi ca si pentru tentativa de omor sau in cel mai rau caz omor cu premeditare.Numai ca la noi se priveste cu indulgenta si pedeapsa cu moartea a fost abolita.Dar de omul ala care a fost „executat” ii pasa cuiva?!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...