Web Analytics
scris vineri, 29.12.2023

Presa austriacă: Austria îşi menţine veto-ul la Schengen, dar negocierile continuă. Bulgaria şi România s-au bucurat prematur

Bucuria din România și Bulgaria în legătură cu Schengen a fost aparent prematură. Contrar afirmațiilor făcute joi de guvernele de la București și Sofia, guvernul federal austriac își menține refuzul față de aderarea celor două țări la zona Schengen, care permite călătoriile fără controale la frontieră, scrie Digi 24.

Presa austriacă: Austria îşi menţine veto-ul la Schengen, dar negocierile continuă. Bulgaria şi România s-au bucurat prematur

Citește și: Transportatorii de mărfuri obțin mai ușor acordul de circulație la Pitești


Negocierile sunt încă în curs de desfășurare, a precizat joi după-amiază Ministerul de Interne de la Viena, ca răspuns la o solicitare a publicației „Die Presse”, citată de News.ro. România și Bulgaria au anunțat un progres în negocierile cu Viena prin care urmăresc să o determine să-și ridice veto-ul la care a recurs până acum pentru a se împotrivi unei extinderi a spațiului Schengen. Ministerul de Interne de la Viena, însă, nu vrea să aibă nimic de-a face cu acest lucru, scrie Die Presse.

Citește și: Guvernul prelungeşte plafonarea polițelor RCA pentru încă 6 luni


Bulgaria și România vor aplica acquis-ul Schengen la frontierele lor aeriene și maritime începând cu martie 2024, a anunțat Ministerul român de Interne. Ministerul austriac de Interne a subliniat însă pe 28 decembrie că, în prezent, nu există negocieri privind aderarea la Schengen cu frontierele terestre și, prin urmare, nu există niciun termen limită, scrie Der Standard. În ceea ce privește intrarea în Schengen cu frontierele aeriene, Austria pune condiții – o sporire a misiunii Frontex în Bulgaria și bani de la Comisia Europeană pentru o protecție solidă a frontierelor externe. De asemenea, Austria cere intensificarea controalelor la frontierele terestre și vrea ca România și Bulgaria să preia solicitanții de azil, în special pe cei din Afganistan și Siria.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *