Web Analytics
scris miercuri, 16.10.2024

Premiile revistei „Cafeneaua literară” pe anul 2023

Pe 16 octombrie, de la ora 12.00, în Sala „Ars Nova” de la Casa Cărții, a avut loc festivitatea de acordare a Premiilor revistei „Cafeneaua literară”, ediția a XIII-a, eveniment coordonat de poetul Virgil Diaconu (foto), directorul acestei reviste.

Premiile revistei „Cafeneaua literară” pe anul 2023

Revista „Cafeneaua literară” a acordat premiile literare pentru anul 2023 următorilor scriitori:

  • 1. ADRIAN DINU RACHIERU (critic și istoric literar, Timișoara) – Premiul pentru Critică și istorie literară, volumului „Recurs”, Ed. Junimea, 2024.
  • 2. RADU ALDULESCU (romancier, București) – Premiul OPERA OMNIA pentru roman.
  • 3. ION VINTILĂ FINTIȘ (poet, Ploiești) – Premiul pentru Poezie, acordat volumului de versuri „Tristețile mirate”, Ed. Nimis, 2024.
  • 4. CONSTANTIN MANEA (conf. univ. dr., Universitatea Politehnica București – Centrul Universitar Pitești, traducător din limba engleză și franceză, Pitești) – Premiul pentru traduceri, acordat volumului „Sonnets/Sonete”, de William Shakespeare, Editura Institutului European, Iași, 2022.
  • 5. CRISTIAN MELEȘTEU (romancier, Pitești) – Premiul pentru roman, acordat volumului „Bisericile cireșelor amare”, Editura Tracus Arte, 2024.
    Dintre aceștia, doi sunt piteșteni, Constantin Manea și Cristian Meleșteu, iar Ion Vintilă Fintiș a lucrat, în anii ‘80, ca inginer la Petrochimia Pitești. Și Radu Aldulescu a trăit mai mulți ani la Mioveni. Ce-i unește nu este locul, ci valoarea.

Premiile sunt acordate acestora pentru că au contribuit, prin scrierile lor, la calitatea ridicată a revistei și totodată pentru volumele de orice gen literar publicate de aceștia.
Juriul a fost alcătuit din Marian Barbu, Lucian Costache, Liliana Rus, Ion Pantilie și Virgil Diaconu (președinte). La festivitatea de premiere, coordonată de Virgil Diaconu, directorul revistei, și Lucian Costache, redactor, sunt așteptați toți iubitorii de literatură.
Revista „Cafeneaua literară” este o publicație lunară de literatură editată de Centrul Cultural Pitești, care și finanțează premiile modice.

Citește și „ENESCU, jupuit de viu”, regizat de Toma Enache, câștigător la categoria „Cea mai bună muzică originală de film” la ISFMF, Croația

Citește și Din nou spectacol la „Toamna piteșteană”. Revin Tavi Colen și Emma de la Radio Zu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...